Bike with Mike

Idag har vi varit på cykeltur runt i Bogota! Efter en nervig start med hetsig trafik kom man snart in i att det gällde att ta för sig om man skulle ta sig fram, och framförallt hänga med Mike. Mike var alltså mannen som ledde det hela, en Amerikan i sina bästa år som bott i olika länder i Sydamerika de senaste 30 åren. Han tog oss med på olika ställen man garanterat aldrig hade tagit sig till själv, både med tanke på trafiken och Bogotas storlek... Parker, massa grafitti, det stora universitetsområdet, red light district, ett kaffebränneri, både rika och fattiga stadsdelar, fruktmarknaden och kanske det roligaste, ett ställe där vi fick testa Colombias nationalsport; Tejo.

Universitet var ett coolt område, superstort och inhängnad av höga murar. Där inne var det som ett eget litet samhälle med folk som sålde olika grejer och mat. Enligt lag fick polisen inte vistas inne på området som kändes väldigt präglat av politisk aktivism och kamp mot maktsamhället.

Universitet är i princip gratis för de allra fattigaste och avgiften stiger sedan i förhållande till familjens inkomst. Mike berättade att de rika helst inte satte sina barn på The public university pga rädsla för att de skulle komma ut som Marxister. 

Inne på cykeluthyrningen skrev vi under på totalt ansvar för både cyklar och oss själva!  

Inne på cykeluthyrningen skrev vi under på totalt ansvar för både cyklar och oss själva!  

"Here comes los gringos"  var det nån som ropade efter oss, man kan väl inte annat än hålla med...

"Here comes los gringos"  var det nån som ropade efter oss, man kan väl inte annat än hålla med...

El gringo

El gringo

image.jpg
image.jpg
Yellow maracuya

Yellow maracuya

Mike the man

Mike the man

John laddar för ett kast i Tejo

John laddar för ett kast i Tejo

Dessa metallklumpar kastas på en spelplan av lera. I leran sitter små kuvert med krut, när man träffar smäller det av bara h*vete. (Det lyckades vi dock aldrig med, skyller på att vi bara druckit en öl, vår grupp var garanterat nyktrast i lokalen)

Dessa metallklumpar kastas på en spelplan av lera. I leran sitter små kuvert med krut, när man träffar smäller det av bara h*vete. (Det lyckades vi dock aldrig med, skyller på att vi bara druckit en öl, vår grupp var garanterat nyktrast i lokalen)

image.jpg