Hej Hallå!

Nu har vi varit i Cartagena i en vecka och påbörjar idag den andra och sista veckan av spanskastudier. På bara en vecka känns det som att vi båda lärt oss en hel del spanska, även om det är mycket kvar att lära och man ständigt är förvirrad :) I skolan och hemma med familjen är det endast spanska som gäller så vi får verkligen öva på att prata. Med andra studenter (och även med varandra när vi inte är själva) pratar vi engelska. Ibland pratar man en mix av svenska/engelska/spanska när man är trött och fått värmeslag, dvs viss förvirring råder... Vi hoppas att ytterligare en veckas studier ska göra underverk och förbereda oss inför att resa vidare söderut.

Första dagen i skolan fick vi göra ett muntligt test och blev sedan indelade i grupper. Vi går i olika klasser eftersom vi hade olika förkunskaper när vi kom. Klasserna är små (4-6 personer) och man får chans/är tvungen att prata mycket! Utöver lektionerna som varar mellan 9-12 har det varit fullt upp med aktiviteter hela eftermiddagarna/kvällarna. Vi har hängt mycket med våra klasskompisar och tråkigt nog var det många som lämnade Cartagena i helgen! Men idag, måndag, anländer nya studenter :)

Vad har vi gjort i veckan då? Jo vi har badat i en ler-vulkan, varit på bio, hängt mycket på stranden, festat på ett tak, festat på en båt mm mm! Cartagena som stad är fint, varmt, ganska turistigt och ganska dyrt. Den viktigaste frasen man behöver kunna här är "No gracias" då man överallt blir erbjuden att köpa allt från hattar och solglasögon till ostron, badleksaker och popcorn. De flesta är supertrevliga och det är en betydligt mer "chill-out-atmosfär" här än i Bogota. Även servicen på restauranger är väldigt tranquilo, och det tar ca 1,5-2h att äta en "snabb lunch". Maten är god men inte super-spännande, det bästa är nog alla tusentals frukter och lika många juicer som serveras/går att köpa överallt!

På återseende! Puss och kram!