Tillbaka från paradiset

En vecka senare och vi har hunnit vila upp oss ordentligt på Providencia... Vi bodde bokstavligt talat på stranden och sov med vågornas brus i våra öron. Livet på ön var väldigt slappt, förvånansvärt lite turister och därför inte heller så stort urval av restauranger etc. Vi hyrde moppe och tog oss runt till olika superfina stränder, överallt på ön låg det drivor med mango som man bara kunde plocka och äta, mums! Providencia är verkligen sinnebilden av en karibisk ö, alla snackade engelska med en egen skön dialekt (lite som på Jamaica) som var rätt svår att förstå när de pratade med varandra. Mycket reggae och rastafaris och mycket billig sprit. För samma peng, ca 30kr, fick man 3l vatten eller en 70cl rom. Vatten var med andra ord dyrt... Felicia var tvungen att skicka tillbaka en drink och be dem späda ut den med lite mer lime eftersom den först var blandad 90/10 rom/limejuice och smakade rävgift. Den enarmade "servitören" tog lite illa upp och sa "it's your fault man, you need to tell me how you like it,". Så nu vet vi till nästa gång, man kan alltså inte bara beställa en Mojito hursomhelst utan att specificera att man vill ha groggvirke också ;)

Utanför vår lilla boning

Utanför vår lilla boning

image.jpg
Sweet little mango... 

Sweet little mango... 

image.jpg
Kvällsbad

Kvällsbad

Efter fem dagar på Providencia fick vi två dagar på San Andrés innan flyget gick tillbaka till Cartagena. Vi hade mest hört dåligt om den större ön San Andrés som är väldigt exploaterad med ett centrum som liknar en stor finlandsfärja, fullt med tax-free shops med parfym, klockor och sprit etc. Trots detta hade vi två bra dagar här, mycket tack vare att vi bodde på ett väldigt trevligt hostel. Vi hyrde moppe även här och så fort man kom ut från "staden" kunde man hitta fina ställen, här fick man dock dela dem med många andra turister. Igår var vi nere på strandpromenaden med två killar från vårt hostel och blev indragna i en stor colombiansk familjs semesterfirande. Det var mycket trevligt och vi fick chans att öva vår spanska :)

Frukoststund har guld i mund

Frukoststund har guld i mund

image.jpg
Grym restaurang som kostade som en dyr lunch i Sverige :/  

Grym restaurang som kostade som en dyr lunch i Sverige :/  

Obligatorisk ö-selfie

Obligatorisk ö-selfie

Vi var ute med en italienare och en irländare från vårt hostel och mötte en mycket social colombiansk familj. De bjöd på Baileys och öl och de slutade med att vi hängde med dem hela kvällen. De var exalterade över att för första gången få chansen att hänga med gringos och vi fick ställa upp på massvis av foton i olika konstellationer. På bilden syns knappt halva familjen...

Vi var ute med en italienare och en irländare från vårt hostel och mötte en mycket social colombiansk familj. De bjöd på Baileys och öl och de slutade med att vi hängde med dem hela kvällen. De var exalterade över att för första gången få chansen att hänga med gringos och vi fick ställa upp på massvis av foton i olika konstellationer. På bilden syns knappt halva familjen...

I skrivande stund sitter vi på flygplatsen i San Andres och väntar på en flight som än så länge är 40 min sen utan någon som helst notis (det blev 2 timmar sent). Men väljer man det billigaste flygbolaget och lägger till lite vanlig colombiansk tidsuppfattning, är det inga konstigheter...