Konst, kyrkor och kryp

Hej folkens!

Vi befinner oss i skrivande stund i Mindo, en liten by norr om Quito, med andra ord har vi tagit oss till Ecuador. Mindo är en pittoresk by omgiven av höga berg med moln-bekädd skog. Igår åkte vi zip line över stup mellan trädtopparna, och idag har vi hajkat runt och hoppat från ett vattenfall samt besökt en fjärilsfarm. Alldeles nyss avslutade vi en chokladtur hos en lokal chokladproducent som ligger vägg i vägg med vårt hostel. Mycket intressant att se hela processen från frukt till produkt. Det hela avslutades med provsmakning! 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
Kakao-frukt

Kakao-frukt

Bönor på tork

Bönor på tork

Veckorna i Ecuador har varit intensiva, först spenderade vi fyra dagar i Quito. Vi bodde på ett väldigt mysigt hostel, som drivs av en venezuelansk familj. De var mycket sociala och intresserade av att umgås så vi fick återigen chans att öva vår spanska! Mindre roligt var kanske att vi i samma veva fick bed bugs... Av den anledningen fick vi spendera en hel dag på tvätteri och sanera våra väskor med giftigt (cancerogent?) insektsspray. Men nu är vi av med de små jävlarna och ser det bara som en erfarenhet rikare. 

Förutom loppor och spanska konversationer, han vi även med en del sightseeing. Promenader i den gamla stadskärnan, besök i en superhäftig kyrka där man fick klättra högst upp i klocktornet, museum och salsaklass med ett gäng utbytesstudenter. Det häftigaste muséet hette Capilla del Hombre och var en guidad tur i den den ecuadorianska konstnären Guayasemíns fd hem. Huset i sig var spektakulärt, men det var även fyllt med en häftig konstsamling samt en mängd av hans egna tavlor. 

Gamla staden i Quito

Gamla staden i Quito

Högst upp i basilikan  

Högst upp i basilikan  

Topptur på en vulkan med utsikt över staden

Topptur på en vulkan med utsikt över staden

Guayasemíns hus, tyvärr fick man inte fota inuti. 

Guayasemíns hus, tyvärr fick man inte fota inuti. 

Som en avstickare från huvudstaden åkte vi på fredagen till Otavalo för att besöka Sydamerikas största marknad som går av stapeln varje lördag. Vi gick upp kl 05.30 för att se hur stånden sattes upp och marknaden växte fram. Förutom ponchos, alpacka-tröjor och andra traditionella indian-produkter/souvenirer fanns det även en djurmarknad där man kunde köpa både kossor, grisar, kattungar och marsvin. Vi har ju en del av resan kvar och fick därför artigt avböja erbjudanden om att köpa en get, men fick ändå med oss varsin stickad tröja och en liten väska. 

Marknaden växer fram kl 06

Marknaden växer fram kl 06

image.jpg
image.jpg


Efter Quito åkte vi till Amazonas och bodde på en Eco Lodge i djungeln. Mer om detta i kommande inlägg! Puss på er!